• 1

Even voorstellen

Met trots stellen wij onze biologische boeren en tuinders uit de regio aan je voor.

MTS de Bie

Familie de Bie

John en Henriëtte de Bie telen al 25 jaar champignons op het 1200m2 teeltoppervlak van het familiebedrijf in het Brabantse Dongen. Op zoek naar een meer onderscheidend product zijn zij na 20 jaar overgestapt van de gangbare witte champignons naar kastanje- en mergelchampignons, deze zijn 100% biologisch geteeld, hebben minder vocht waardoor ze tijdens het bereiden minder slinken, zijn ook nog eens langer houdbaar en hebben een lekkere nootachtige smaak. Door het biologisch telen is er voor John en Henriëtte, inclusief hun vier kinderen, een bewuste levensstijl ontstaan. Zij vinden lekker, gezond en milieuvriendelijk geproduceerd eten erg belangrijk, waardoor nu ook in eigen keuken overal het bio label terug te vinden is.

Skalnummer: 027902 - Locatie: Dongen - Voor meer informatie: verseoogst.nl


Sprankenhof

Mark Vonk en Josèt Vermeer

De missie van Marc Vonk en Josèt Vermeer is om mensen kennis te laten maken met een stukje bewustwording van lekker en gezond eten uit eigen omgeving. Twee gepassioneerde telers uit het plaatsje Udenhout leggen zich toe op de teelt van biologisch groente en kleinfruit. Met een verfijnde smaak maken zij ook jam, fruitsappen en groenteconserven. In het hoogseizoen kun je op Sprankenhof je eigen fruit komen plukken zoals aardbeien, blauwe bessen, bramen, frambozen en vlierbessen, om op deze manier een gezonde en onvergetelijke belevenisdag te ervaren. Dit is een plek waar je kunt ontdekken hoe jouw eten op de bodem van Sprankenhof groeit en er alles over kunt vragen, zo raak je pas echt vertrouwd met wat je eet.

Skalnummer: 021730 - Locatie: Udenhout - Voor meer informatie: sprankenhof.com


Tuin de Es

Daniella de Winter en Bart Pijnenburg

Daniella de Winter en Bart Pijnenburg van “Tuinderij de Es” telen hele lekkere biologische groente, fruit en kruiden, daarbij oogsten zij hun fruit zo rijp mogelijk zodat het een meest volle smaak krijgt. Dit doen zij op uitzonderlijk vruchtbare bodem van 1,3ha van het in totaal 2ha prachtige landschap, deze mooie rijke grond ligt tussen de Essche Stroom en de Ruysbossche Loop in de gemeente Haaren. Het is een bijzondere en rustgevende plek waar mensen zich snel op hun gemak voelen en zich makkelijk kunnen verbinden met de natuur. Je bent dan ook van harte welkom voor een rondleiding over de diepzwarte vruchtbare bodem waarop jouw eigen groentes groeien. Zelf je eigen groentes voor de oogst kunnen zien, ruiken en voelen zal een extra smaak en beleving aan je eten geven.
Bekijk het op Vimeo

Skalnummer: 006065 - Locatie: Haaren - Voor meer informatie: tuindees.nl


Oirschot Organics

Familie Jonkers

Adri en Mia Jonkers vormen samen met hun zoon Jorrit het bedrijf Oirschot Organics. Zij telen diverse vruchtgroenten zoals tomaten, komkommers en paprika’s. De groentes van de familie Jonkers zijn keer op keer mooi van vormgeving en heerlijk vol van smaak, precies zoals groentes zouden moeten zijn. In 2001 heeft Adri besloten om over te stappen op biologische teelt vanwege de groeiende vraag naar biologische producten. Met een totale oppervlakte van 3,7ha voorzien van moderne kassen staat biodiversiteit centraal in de bedrijfsvoering. Op 26 februari 2015 heeft de familie Jonkers de agrofoodpluim mogen ontvangen, een aanmoedigingsprijs voor Brabantse bedrijven, die bijdragen aan de ontwikkeling van Brabant als één van de meest duurzame en innovatieve agrofoodregio’s van Europa.
Bekijk het op YouTube

Skalnummer: 014083 - Locatie: Spoordonk - Voor meer informatie: oirschotorganics.nl


Saanenhof

Familie Wanders

Op boerderij “De Saanenhof” in Heeze, het bedrijf van Jan en Maria Wanders en hun twee kinderen Karin en Jan, wordt al meer dan 30 jaar geitenkaas gemaakt. Het ras van hun geiten is Saanen, vandaar de boerderijnaam Saanenhof. Hier wordt dan ook de lokaal bekende “rauwmelkse Heezer” geitenkaas gemaakt. Overtuigd zijn ze dat de natuur goed in elkaar zit en vinden het dus niet noodzakelijk de melk te pasteuriseren. Ze onthoornen geen geiten en gebruiken ook geen trucjes om ze eerder of later te laten lammeren, de 700 geiten en lammeren eten vrij in de wei en worden volledig in hun waarde gelaten. Om de kaas nog lekkerder te maken eten ze zoveel mogelijk vers gras, klaver, luzerne, granen en maïs en dat proef je dan ook terug in de heerlijke smaak.
Bekijk het op YouTube

Skalnummer: 006822 - Locatie: Heeze - Voor meer informatie: saanenhof.nl

Verstas Verzamelroute

Een overzicht van alle plaatsnamen waar wij wekelijks bij telers de streekproducten voor je verzamelen.