• 1

Biologisch is eerlijker

Consumeren zonder onnodige schade toe te brengen aan mens, dier en milieu.

Weet waar het vandaan komt

Weten wie je eten heeft geteeld geeft extra smaak en beleving aan je eten.

Bewust leven en eten

Kiezen voor duurzaamheid kan de balans tussen mens en natuur herstellen.

Eten zoals het bedoeld is

Kunstmest, bestrijdingsmiddelen en e-nummers? Zeg hallo tegen biologisch!

HalloBio Nieuws

Geslaagd Food Festival bij Tuin de Es

Afgelopen zondag was er onder de vlag ‘Lekker naar de boer’, een open dag op Tuinderij de Es in Haaren. Het was de eerste editie van hopelijk een lange traditie van het (h)eerlijk Food Festival Tuin de Es.

In de binnentuin was er een keur aan mobile foodsuppliers zoals: Moving coffee, De Speltheld, Public Pie, Culina Flamma, Slow Juicebar en Gilmee’s cocktails. Ook was er live muziek van Joia en Amuse, waren er rondleidingen en meditatie sessies en zorgde LoliesART dat kinderen iets moois konden maken met materiaal uit de natuur. De belangstelling was groot, zo’n 500 bezoekers hebben Tuin de Es bezocht.

Meewerkdagen

Op naar de tweede editie in 2016 en dan zien zij u graag (weer). Mocht u de tuinderij eerder willen bezoeken, dan kan dat op zaterdagen, tijdens winkel openingstijden van 10.00 tot 15.00 uur. Kijk ook eens op www.tuindees.nl/agenda voor aanschuifdiners, cursussen en meer. Wilt u eens mee komen helpen, dan ben u van harte welkom op de meewerkdagen, de eerstvolgende is op 25 juli. Graag even een berichtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Bron: De Weekkrant.

21 Juni Food Festival in Haaren

Op zondag 21 juni is de nationale campagne 'Lekker naar de Boer' voor bio landbouw, veel boeren en tuinders houden hierdoor een open dag. Tuin de Es heeft de ambitie om de komende jaren de traditionele dag uit te laten groeien naar een heus Food Festival; met natuurlijk goed voedsel, lekkere muziek, lekker luieren in het gras, struinen door de tuin en de lekkerste hapjes en drankjes van het seizoen en de streek.

Het team van Tuin de Es heeft Joia en ander aanstormend muzikaal talent gecontracteerd voor de muziekale line up. Verder meditatie en creatieve kinderactiviteiten. Alle info kan je vinden op hun site tuindees.nl. Het zou leuk zijn als je komt. Al je goede vrienden en familie zijn ook welkom! Graag tot zondag 21 juni.

21 Juni Opendag Pluktuin Sprankenhof

In 2015 natuurlijk weer de jaarlijkse opendag op Sprankenhof. Deze dag valt altijd samen met het ‘Lekker naar de Boer’ weekend. Veel leuke activiteiten als inluiding van het nieuwe seizoen. Niet alleen bij Sprankenhof maar op alle bio boerderijen van Nederland! Kijk op de Sprankenhof website voor meer informatie over de opendag.

Agrofoodpluim voor Oirschot Organics

Biologische groentekwekerij Oirschot Organics ontving 26 februari de Agrofoodpluim uit handen van gedeputeerde Yves de Boer.

Met deze aanmoedigingsprijs spreekt de provincie Noord-Brabant haar waardering uit voor ondernemers die zich onderscheiden in innovatie en/of verduurzaming binnen de agrofoodsector. De bedrijfsvoering van de familie Jonkers kenmerkt zich door een combinatie van biologische teelt en lokale biodiversiteit. Innovatie speelt een belangrijke rol in de bedrijfsvoering en het bedrijf is dan ook continu in ontwikkeling. Onder de naam Little and Fresh - minigroenten geschikt voor 1- en 2-persoonshuishoudens met als doel voedselverspilling tegen te gaan - speelt Oirschot Organics in op het groeiende aantal 1- en 2-persoonshuishoudens. Adri Jonkers licht toe: “Met deze minigroenten willen wij het verspillen van voedsel tegengaan.”

Gezonde producten

Ondernemers zoals de familie Jonkers zijn van groot belang om Brabant tot één van de meest innovatieve agrofoodregio’s van Europa te maken. De provincie stimuleert dat er geproduceerd, verwerkt en geconsumeerd wordt met maximale aandacht voor gezondheid, dierenwelzijn en milieu. En dat er nieuwe producten, productiemethoden en verdienmodellen ontwikkeld worden. Oirschot Organics bewijst met hun biologische aanpak een optimale bijdrage te leveren aan de productie van betrouwbaar, gezond en duurzaam voedsel. De provincie ziet deze aanpak, waarbij slim ingespeeld wordt op maatschappelijke trends, als grote inspiratiebron voor andere Brabantse ondernemers. En waardeert de vernieuwende werkwijze met de Agrofoodpluim.

Oirschot Organics

De groeiende vraag naar biologische producten doet Oirschot Organics in 2001 besluiten om over te stappen naar biologische teelt. Op 3,7 hectare grond verdeeld over 2 kassen teelt Oirschot Organics met name tomaten, paprika’s en komkommers. Biodiversiteit staat centraal in de bedrijfsvoering. De bodem wordt gevoed met biologische mest van de biologische geitenboer uit de buurt. Natuurlijke vijanden en onzichtbare schimmels en bacteriën beschermen de planten tegen ziekten en plagen. De natuurinrichting van de ruimte rondom het bedrijf zorgt ervoor dat het biologische glasbedrijf wordt ingebed in een natuurlijke omgeving.

Bron: Provincie Noord-Brabant.

Biologisch Vers op je Bord

Bestel nu online en geniet optimaal van vers, knapperig, fris, lekker, puur & gezond eten!

Bewust

Betrouwbaar

Betaalbaar


Dat scheelt je een hoop boodschappen doen!
Lekker makkelijk.


Bestel een Verstas

Streekproduct populaire Provincies